Recepty na domáce proteínové guľôčky

Recepty na domáce proteinové guľôčky

Zefektívnite vaše cvičenie a pripravte si pochúťky plné proteínu. Možno ste už počuli o nutričných pochúťkach v tvare loptičiek – Bounce Balls. Ak nie, nevadí. Ľahko si totižto môžete tieto proteínové guľôčky vyrobiť aj v pohodlí domova.

Zrolovali sme instagram a vybrali sme pre vás tie najjednoduchšie recepty na prípravu týchto rýchlych proteínových bômb pre vaše telo.

Sú malé a výživné, preto dobre padnú na posilnenie pred tréningom, alebo vo forme odmeny po namáhavom cvičení. Ktorý recept bude váš najobľúbenejší?

Arašidové maslo a ovsené vločky

Dve hlavné prísady na prípravu prvého variantu proteínových guľôčok. Je to jednoduchý recept. Postačí vám len zmiešať potrebné ingrediencie, a to konkrétne:

– 100 g arašidového masla
– 50 g medu
– 50 g na drobno rozmixovaných ovsených vločiek
– 100 g proteínu s čokoládovou alebo kakaovou príchuťou

Na rozmixovanie ovsených vločiek môžete použiť aj staré mlynčeky na kávu. Vypracujte cesto a vyformujte malé guľôčky. Môžete ich posypať kokosom alebo pomletými orechmi. Vložte ich do dobre uzatvárateľnej nádoby a uložte do chladničky.

Dobre padnú po telesnom vyťažení, alebo tesne pre ním. Rýchla pochúťka, ktorú stačí len vytiahnuť a zjesť.

Kokosové á la Raffaello

Postup je takmer rovnaký ako v predchádzajúcom recepte. Autorka tohto receptu však odporúča guľôčky ponechať v chladničke minimálne 4 dni. Preto ich radíme pripraviť ešte dnes, aby ste si čím skôr mohli dopriať túto výživnú dobrotu.

Ingrediencie:

2 odmerky vanilkového proteínu (prípadne čokoládového)
4 PL orieškového / arašidového masla
4 PL vody
2 PL ovsenej múky (ak nemáte, pridať môžete aj pomleté ovsené vločky)
1 ČL + 1 ČL mandľového a vanilkového extraktu

+ mandle do stredu guľôčky

Raw guľôčky s avokádom

Na prípravu guľôčok budeme potrebovať:

1 avokádo
1 PL mleté orechy
1 PL medu
1 PL kokosového oleja
200 g mletých orechov
5 PL kakaa

+ suroviny na obalenie (mak, kakao, alebo kokos)

Vyššie uvedené ingrediencie zmiešame do hustej hmoty. Ak by sa vám zdala príliš tuhá, pridajte trocha vody. Odložte ich na cca 1 hodinu do mrazničky, potom ich stačí už len obaliť vo vopred pripravenej zmesi maku, kakaa alebo kokosu.

Inšpirujte sa receptami a pripravte si proteínové guľôčky podľa nás alebo si ich upravte podľa vlastnej chuti. S radosťou privítame, ak sa s nami podelíte aj o vaše vlastné vychytávky a recepty.