Pripravte si rýchlo a jednoducho tieto nepečené dezerty
Nepečené dezerty sú v poslednej dobe medzi ľuďmi obľúbené. Nie sú komplikované, po väčšine suroviny na ne máte aj doma, nemusia sa piecť a aj napriek tomu sú neodolateľné. V tomto článku by sme vám radi priniesli pár tipov na nepečené dobroty, po ktorých sa budete zalizovať až za ušami.
Sladká, čokoládová bomba
Na prípravu tohto nepečeného dezertu budete potrebovať:
300 gramov kakaových sušienok
2 x 250 ml 33% smotany na šľahanie
500g jemného tvarohu
4 kopcovité, polievkové lyžice práškového cukru
180g masla
2 x 100 g čokolády na varenie
Postup:
Kakaové sušienky podrvte na jemný prášok.
Rozpusťte 180 g masla a vlejte ho do podrveného prášku.
Prášok a maslo spolu dôkladne premiešame.
Vami vybranú tortovú formu (ideálna je okrúhla s priemerom 30-32 cm) vystelieme papierom na pečenie a pridáme nami vytvorený korpus.
Medzitým, ako sa nám bude rozpúšťať čokoláda na varenie, vymiešame tvaroh s 250 ml smotany a 4 lyžicami práškového cukru. Nie je potrebné, aby smotana bola vyšľahaná.
Rozpustenú čokoládu necháme mierne vychladnúť a pridáme do pripraveného bieleho základu. Následne miešame až kým sa všetko neprepojí.
Na korpus dáme nami pripravené plnku.
Na koniec zohrejeme 250 ml smotany tesne pod bod varu a pridáme do nej nalámanú čokoládu. Miešame kým sa čokoláda nerozpustí a nedostaneme čokoládovú polevu.
Po miernom vychladnutí nalejeme na tortu a necháme minimálne 8 hodín odpočívať v chladničke.
Ovocno-tvarohový cheesecake
Na prípravu budete potrebovať:
cesto
200 g sušeniek (hocijaké sušienky podľa vášho výberu)
100 g zmäknutého masla
tvarohová zmes
500 g odtučneného tvarohu
250 g ricotty/mascarpone
200 g kyslej smotany
2 ks vanilínového cukru
2 kopcovité lyžice kryštálového cukru
2 zarovnané lyžice Zlatého klasu
2 ks väčších vajec (ak sú menšie, tak 3ks)
nastrúhaná citrónová kôra
na ozdobenie
ovocie podľa vášho výberu
toping podľa vášho výberu (čokoládový, karamelový, jahodový, …)
šľahačka
Postup:
Sušienky podrvíme a neskôr do nich pridáme zmäknuté maslo a vypracujeme si hmotu, ktorú natlačíme na dno okrúhlej tortovej formy (ideálny priemer 26cm), ktorú predtým vystelieme papierom na pečenie.
Sušienkové cesto dáme piecť na 10-15 minút pri teplote 170 ºC. Po upečení necháme vychladnúť.
Počas toho, ako sa nám bude cesto piecť si pripravíme tvarohovú zmes. Tvaroh spolu s riccotou a kyslou smotanou vyšľaháme pri najnižších otáčkach. Postupne do zmesi pridáme cukor, Zlatý klas, nastrúhanú citrónovú kôru a nakoniec vajíčka. Po dôkladnom vyšľahaní by nám mala vzniknúť hladká hmota.
Na už upečené a vychladnuté sušienkové cesto vylejeme tvarohovú zmes.
Opäť dáme cheesecake piecť na 50 minút pri teplote 170 ºC.
Po uplynutí tejto doby pootvoríme dvierka rúry o cca 10 cm a necháme koláč v rúre ešte ďalších 30 minút.
Keď bude cheesecake upečený, vyberieme ho a necháme vychladnúť.
Po vychladnutí ho umiestnime do chladničky na minimálne 3 hodiny, najlepšie avšak do ďalšieho dňa, aby zachladol.
Na ďalší deň ho môžete pri servírovaní ozdobiť ovocím, topingom alebo šľahačkou podľa vašej chute.
Sušienky podrvíme a následne zmiešame s rozpusteným maslom a vytvoríme zmes na cesto. To následne dáme na dno tortovej formy vystlanej papierom na pečenie.
Korpus vložíme do chladničky.
Premiešame jogurt s práškovým cukrom a citrónovou kôrou.
Vyšľaháme smotanu a opatrne ju vmiešame do jogurtu.
Do už vytvorenej hmoty vmiešame želatínový štužovač krému.
Na korpus vylejeme jogurtovo-smotanovú plnku.
Tortu na noc odložíme do chladničky.
Na ďalší deň alebo pri podávaní ju ozdobíme ovocím.
Nepečené dezerty sú jednoduché na prípravu a preto po vhodnom ozdobení sú skvelé na akúkoľvek príležitosť. Veríme, že nech už sa rozhodnete pre akýkoľvek nepečený dezert, poriadne si na ňom pochutíte nie len vy, ale aj vaši blízky.
Žienka, ktorú baví písanie, hra so slovami a vytváranie nových vecí, nakoľko jej kreatívna duša sa rada prejavuje. Okrem toho rada číta knihy, miluje jógu a cestovanie, a rada si užíva prítomný moment.
Na poskytovanie tých najlepších skúseností používame technológie, ako sú súbory cookie na ukladanie a/alebo prístup k informáciám o zariadení. Súhlas s týmito technológiami nám umožní spracovávať údaje, ako je správanie pri prehliadaní alebo jedinečné ID na tejto stránke. Nesúhlas alebo odvolanie súhlasu môže nepriaznivo ovplyvniť určité vlastnosti a funkcie.
Funkčné
Vždy aktívny
Technické uloženie alebo prístup sú nevyhnutne potrebné na legitímny účel umožnenia použitia konkrétnej služby, ktorú si účastník alebo používateľ výslovne vyžiadal, alebo na jediný účel vykonania prenosu komunikácie cez elektronickú komunikačnú sieť.
Predvoľby
Technické uloženie alebo prístup je potrebný na legitímny účel ukladania preferencií, ktoré si účastník alebo používateľ nepožaduje.
Štatistiky
Technické úložisko alebo prístup, ktorý sa používa výlučne na štatistické účely.Technické úložisko alebo prístup, ktorý sa používa výlučne na anonymné štatistické účely. Bez predvolania, dobrovoľného plnenia zo strany vášho poskytovateľa internetových služieb alebo dodatočných záznamov od tretej strany, informácie uložené alebo získané len na tento účel sa zvyčajne nedajú použiť na vašu identifikáciu.
Marketing
Technické úložisko alebo prístup sú potrebné na vytvorenie používateľských profilov na odosielanie reklamy alebo sledovanie používateľa na webovej stránke alebo na viacerých webových stránkach na podobné marketingové účely.