Pripravte si rýchlo a jednoducho tieto nepečené dezerty

photo-1487790343276-2fe56a7d9439

Nepečené dezerty sú v poslednej dobe medzi ľuďmi obľúbené. Nie sú komplikované, po väčšine suroviny na ne máte aj doma, nemusia sa piecť a aj napriek tomu sú neodolateľné. V tomto článku by sme vám radi priniesli pár tipov na nepečené dobroty, po ktorých sa budete zalizovať až za ušami. 

Letný pobyt vo Wellness hoteli Patince

Sladká, čokoládová bomba

Na prípravu tohto nepečeného dezertu budete potrebovať: 

  • 300 gramov kakaových sušienok
  • 2 x 250 ml 33% smotany na šľahanie
  • 500g jemného tvarohu
  • 4 kopcovité, polievkové lyžice práškového cukru
  • 180g masla
  • 2 x 100 g čokolády na varenie 

Postup:

  1. Kakaové sušienky podrvte na jemný prášok.
  2. Rozpusťte 180 g masla a vlejte ho do podrveného prášku. 
  3. Prášok a maslo spolu dôkladne premiešame.
  4. Vami vybranú tortovú formu (ideálna je okrúhla s priemerom 30-32 cm) vystelieme papierom na pečenie a pridáme nami vytvorený korpus. 
  5. Medzitým, ako sa nám bude rozpúšťať čokoláda na varenie, vymiešame tvaroh s 250 ml smotany a 4 lyžicami práškového cukru. Nie je potrebné, aby smotana bola vyšľahaná. 
  6. Rozpustenú čokoládu necháme mierne vychladnúť a pridáme do pripraveného bieleho základu. Následne miešame až kým sa všetko neprepojí. 
  7. Na korpus dáme nami pripravené plnku. 
  8. Na koniec zohrejeme 250 ml smotany tesne pod bod varu a pridáme do nej nalámanú čokoládu. Miešame kým sa čokoláda nerozpustí a nedostaneme čokoládovú polevu. 
  9. Po miernom vychladnutí nalejeme na tortu a necháme minimálne 8 hodín odpočívať v chladničke. 

Ovocno-tvarohový cheesecake

Na prípravu budete potrebovať: 

  • cesto
    •  200 g sušeniek (hocijaké sušienky podľa vášho výberu)
    •  100 g zmäknutého masla
  • tvarohová zmes
    •  500 g odtučneného tvarohu
    •  250 g ricotty/mascarpone
    •  200 g kyslej smotany
    •  2 ks vanilínového cukru
    •  2 kopcovité lyžice kryštálového cukru
    •  2 zarovnané lyžice Zlatého klasu
    •  2 ks väčších vajec (ak sú menšie, tak 3ks)
    •  nastrúhaná citrónová kôra
  • na ozdobenie
    •  ovocie podľa vášho výberu 
    •  toping podľa vášho výberu (čokoládový, karamelový, jahodový, …)
    • šľahačka

Postup:

  1. Sušienky podrvíme a neskôr do nich pridáme zmäknuté maslo a vypracujeme si hmotu, ktorú natlačíme na dno okrúhlej tortovej formy (ideálny priemer 26cm), ktorú predtým vystelieme papierom na pečenie. 
  2. Sušienkové cesto dáme piecť na 10-15 minút pri teplote 170 ºC. Po upečení necháme vychladnúť. 
  3. Počas toho, ako sa nám bude cesto piecť si pripravíme tvarohovú zmes. Tvaroh spolu s riccotou a kyslou smotanou vyšľaháme pri najnižších otáčkach. Postupne do zmesi pridáme cukor, Zlatý klas, nastrúhanú citrónovú kôru a nakoniec vajíčka. Po dôkladnom vyšľahaní by nám mala vzniknúť hladká hmota. 
  4. Na už upečené a vychladnuté sušienkové cesto vylejeme tvarohovú zmes. 
  5. Opäť dáme cheesecake piecť na 50 minút pri teplote 170 ºC. 
  6. Po uplynutí tejto doby pootvoríme dvierka rúry o cca 10 cm a necháme koláč v rúre ešte ďalších 30 minút.
  7. Keď bude cheesecake upečený, vyberieme ho a necháme vychladnúť.
  8. Po vychladnutí ho umiestnime do chladničky na minimálne 3 hodiny, najlepšie avšak do ďalšieho dňa, aby zachladol. 
  9. Na ďalší deň ho môžete pri servírovaní ozdobiť ovocím, topingom alebo šľahačkou podľa vašej chute. 

Jogurtová torta

Na prípravu budete potrebovať:

  • cesto
    •  300 g maslových sušienok
    •  120 g masla
  • plnka
    •  500 g bieleho jogurtu
    •  200 g práškového cukru
    •  250 ml smotany na šľahanie
    •  1 KL citrónovej kôry
    •  1 balíček želatínového stužovača krému (Dr.Oetker)
    •  300 g ovocia 

Postup:

  1. Sušienky podrvíme a následne zmiešame s rozpusteným maslom a vytvoríme zmes na cesto. To následne dáme na dno tortovej formy vystlanej papierom na pečenie. 
  2. Korpus vložíme do chladničky.
  3. Premiešame jogurt s práškovým cukrom a citrónovou kôrou. 
  4. Vyšľaháme smotanu a opatrne ju vmiešame do jogurtu. 
  5. Do už vytvorenej hmoty vmiešame želatínový štužovač krému.
  6. Na korpus vylejeme jogurtovo-smotanovú plnku.
  7. Tortu na noc odložíme do chladničky.
  8. Na ďalší deň alebo pri podávaní ju ozdobíme ovocím.

Nepečené dezerty sú jednoduché na prípravu a preto po vhodnom ozdobení sú skvelé na akúkoľvek príležitosť. Veríme, že nech už sa rozhodnete pre akýkoľvek nepečený dezert, poriadne si na ňom pochutíte nie len vy, ale aj vaši blízky.