Vyskúšajte čaj z moringy

62785851_s

Vysoký tenký strom moringy sa po celé storočia používal ako liečivá látka. Aj takto by sme mohli definovať moringu. S obnoveným záujmom o zdravie a ajurvédsku medicínu čoraz častejšie pozorujeme pozitívne účinky tejto rastliny, a síce sa dá nájsť v rôznych formách, čaj z moringy je láska na prvý dúšok. 

Ako spoznať a pripraviť kvalitný čaj z moringy?

Moringa má nespočetné množstvo pozitív, vďaka ktorým vplýva na celkové zdravie nášho organizmu. Ak preto hľadáte najlepší čas, kedy pozvať túto zázračnú rastlinu a pozitívne účinky moringy k sebe domov, skúste to už dnes! Pripraviť si môžete napríklad chutný čaj. Ako ale spoznať ten pravý?

  • Je dobré, ak si zaobstarate už sáčkový čaj, kde máte presnú dávku moringy. Dajte si pri kúpe záležať aj na kvalitu lístkov. Najlepšie sú z organicky pestovaných stromov moringy, pretože obsahujú všetky potrebné vitamíny a antioxidanty. 
  • Pri výbere čaju tiež študujte dĺžku a teplotu sušenia lístkov. Ideálna teplota na sušenie je do 42°C. Práve táto teplota udrží chuť aj účinné látky. 
  • Ak máte doma kvalitné čajové lístky, nikdy ich nezalivajte horúcou vodou! Na čaj z moringy použite vodu, ktorá nepresiahne 90°C
  • Sušené lístky moringy môžete kombinovať aj s ďalšími obľúbenými bylinkami. 

No a ako často moringu piť, aby sa dostavili pozitívne účinky? Odporúča sa 3x denne počas dňa vždy 150-200 ml výluhu. Čaj vás zbaví zápalov v tele, pomôže pri ťažkostiach s vysokým obsahom cukru v krvi, podporí zdravie ciev a srdca, podporí imunitu a dokonca chráni mozog. 

 

Čo ste o moringe nevedeli

Moringa obsahuje vysoké hodnoty minerálov a vitamínov v porovnaní s inými potravinami:

  • 15x viac draslíka ako banán
  • 10x viac vitamínu A ako mrkva
  • 25x viac železa ako špenát
  • 17x viac vápnika ako mlieko
  • 8x viac magnézia ako kel, zimná kapusta
  • 20x viac vitamínu E ako tofu
  • 7x viac vitamínu C ako pomaranč

Uverejnené ako PR článok